Kéznyom

Kedves Érdeklődő!

Rövid cégvezetői sorok a KertIkon honlapra látogatás apropóján.

A KertIkon Kft. a tájépítészettel, kerttervezéssel, közterületek tervezésével, a táji közeggel foglalkozik. A megbízások során a feladathoz szükséges csapattal sorakozunk fel, a kiváló munkatársak nagyban előmozdítják a közös sikert és a megrendelők elégedettségét. Ugyanakkor a tervezési célok megfogalmazása, a munkavégzés irányainak kijelölése és a megbízókkal történő egyeztetés itt, a KertIkon esetében egyúttal ügyvezetői mozgástér.

Tanulóéveim a táj- és kertépítészeti szakterületet kizárólagosan oktató egyetemen teltek (a nagymúltú Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, melyet végzős évemben a Szent István Egyetemhez integráltak és amely jelenleg, 2021-ben, a MATE részeként működő intézmény). A Tájépítészeti és Településtervezési Karon belül a kert- és településépítészeti szakirányon végeztem, s 2002-ben szereztem egyetemi diplomát.

Az egyetem végén járva 2000-től a gyakorlati szaktudást elismert hazai tájépítész mesterek mellett mélyítettem el gyakornokként, hogy aztán kipróbált tervezőként a szó teljes értelmében javítsuk munkatársaimmal a köz-érzetet.

A gyakornoki idő leteltével, s a szükséges követelményeknek eleget téve már építész kamarai tagként, szakirányú tervezői jogosultsággal felruházva tovább bővült a tervezési célpontok és feladatok köre. Az önállósodás igen korán megvalósult, ugyanakkor régi kollégákkal ma is szívesen dolgozunk együtt, amikor erre alkalom nyílik.

A KertIkon Kft. alapításának ideje 2009 nyarán érkezett el, jelenleg is a Budapesti Építész Kamara által bejegyzett vállalkozás, a Magyar Építész Kamara által vezetett Cégnyilvántartásban szerepel, azaz a cég a kötelezettségeknek megfelelően végzi a táj- és kertépítészeti szolgáltatási tevékenységét.

A Budapesti Építész Kamara Országos Tervezői Névjegyzékében 2011-től teljes körű a tervezői jogosultságom táj- és kertépítészeti tervezési szakterületen. Azóta egyre bővülő csapattal és munkatársakkal halad a változatos tervezési munka.

A tervezési tevékenységem nyomán táj- és kertépítész vezető tervezői címmel rendelkezem 2021 óta, mely a tervezői jogosultság mellett feljogosít építészeti-műszaki dokumentáció szakmai ellenőrzésére (tervellenőrzésre) úgyszintén.

Öröm, hogy kiváló emberekkel, nagyszerű megbízókkal, nagyban gondolkodó fejlesztőkkel és megbízható szakemberekkel működhetünk együtt, egy olyan alkotó tevékenység során, mely kiemelten hosszú távú eredményekkel gazdagítja az életet.

Tájra hangoltan.

 

Kiss Tünde
okl. tájépítészmérnök
táj- és kertépítész vezető tervező
ügyvezető