„Építész vagyok, a megbízói igényeket szolgáló és az építészeti tervezést megfelelően kiegészítő munkára van szükség” – hangzik el a jogos igény a felelős, gyakran generáltervezői feladatokat is ellátó mérnökök részéről.

Ha más is kell, mint építészet

Bizonyára tudásuk legjavát nyújtják, miközben megbízói érdekek, reális kivitelezői szempontok és szakmai elvek között egyensúlyoznak. A társtervezésbe (akár a kert tervezése végett) ehhez kipróbált partnereket érdemes bevonnia a generáltervezőnek.

Olyan építészek munkáját segítjük, akiknek tervezési feladatában a megbízói igények teljesítéséhez tájépítész közreműködés szükséges vagy ajánlott. A generáltervezés területe mellett bárhol a hasznunkat veszik, ahol a táj kezdődik és az építészet folytatódik, s akár kiteljesedik – alkalomadtán egy modern kert tervezése révén.

Táj és építészet? Összehangoljuk!

A korszerű, modern kert és építészeti tervezés közös ügye az épített és természetes elemek olyan formálása és művelése, mellyel környezetünk értékei növelhetők. Túl sok hely kiált még a táj és építészet összhangja, s a szakmai megoldásokban modern kert után!

Az igényes környezet kialakításán a két fő téralakító művészeti ág: az építészet és a kertépítészet együtt dolgozik; ez utóbbi feladatköre az együttműködés során kiemelten a zöldterület, a kert tervezése.

A KertIkon a tájra hangolt építészet jegyében munkálkodik (legyen az hagyományőrző vagy modern kert, építészeti környezet), ott segít az elemekből összhangot építeni, ahol hangsúlyt kap a természetes környezet tisztelete és igénye is (ez egy modern kert tekintetében is elvárható).

A modern kert nem természetellenes

Mivel törekszünk az építészeti tervekkel harmonizáló munkára, különösen azok számára hasznos a szolgáltatásunk, akik az építészet és a zöld környezet nemes ötvözetén dolgoznak, így a zöld, a kert tervezése szerves része a munkának. A tájépítészet bizony tehet az építészetért; kezdve azzal, hogy az épület gyakran a kertben, illetve tágabb környezetében állva tárul fel. A modern kert és épület egymás szerepét erőstik.

A korszerű, modern kert tervezése leleményes és stílusos jegyeket mutat, nyilván, ám a szakmai törvényszerűségek iránt belátó, gyakorlatias. Nagyon nem értünk viszont egyet azzal a gyakorlattal, amikor a ház vagy a mindenáron modern kert miatt a „fél hegyet elbontják”, és a meglévő táji adottságokra ráerőszakolnak egy kirívóan kényszeredett, szakmailag pedig elfogadhatatlan álmegoldást.

Gördülékeny generáltervezés és a kert tervezése

Mindannyian tudjuk, bosszantó lehet, amikor akadozó a szakági tervezőkkel való együttműködés, vagy ha az kívánnivalót hagy maga után. Még ha nálunk sem hemzsegnek orákulumok, az építészek nyugodtan építhetnek ránk. A tájépítészetet bízza csak ránk, kertre majd gondunk lesz: a szakmailag korrekt és modern kert tervezése számunkra felelősség és öröm.

Aki nem akar vesződni a kertészeti munkarészekkel, munkájában számíthat tájépítész szolgáltatásunkra. Az építészmérnöki generáltervezést gyakran a szakági tervek összehangolásával is elősegítettük. A felszabaduló idejét töltheti a kertjében is akár – de ha történetesen még nincsen saját kertje, abban is segíthetünk, hogy otthonában igényeinek megfelelő, modern kert létesüljön…

Egyedi kihívásokra is készen a kert tervezése során

Ha építészként megbízásainak teljesítéséhez olyan partnert keres, akivel még a generáltervezés során jelentkező egyedi kihívások terhét is megoszthatja, akkor irodánkban éppen ilyen tervezőre lel. A szakmailag helytálló, modern kert tervezése felől biztos lehet ügyfelünkként, mert rajtunk sosem múlt építési engedély megadása.

Készséggel kezelünk olyan nézetkülönbségeket is, amelyek a kert tervezése során felmerülhetnek a szakággal kapcsolatban. Nem csupán alapos tervdokumentációval segítettük a csapatmunkát, hanem a szakhatóságokkal, sőt, olykor mérges szomszédokkal is eredményesen egyeztettünk a kert tervezése folyamán.

Elégedett megbízók, modern kert

A környezet fejlesztésén munkálkodó építész elősegítheti az építési projektek jobb megtérülését és a megbízók hosszú távú megelégedettségét – még inkább, ha ehhez megfelelő, biztonságot nyújtó tájépítész partnert választ.

Megrendelőink meggyőződhettek arról, hogy amikor a tervezés kezdeti szakaszában kapcsolódtunk be építész partnerünk feladatába (s így a kert tervezése idejében elkezdődhetett), nem egyszer felesleges kiadásoktól mentesültek.

Az általunk alkalmazott megoldások pedig jelentősen költséghatékonnyá tették az adott beruházás, modern kert megvalósítását már a tervezési fázistól kezdődően.

Szakmai biztonság a kert tervezése során

Közös célért dolgozunk, amikor szeretne a tervleadás után az építészeten túlmenően, a szakági tervek, így a kert tervezése kapcsán is elégedett megbízói véleményekkel találkozni, és az elvégzett munka után jó lelkiismerettel, nyugodtan nézni a megvalósítás elébe.

A KertIkon mint közel húszéves szakmai múltra visszatekintő táj- és kertépítész cég igyekszik, hogy kooperatív segítség legyen az építészek számára. A dinamikus, de józan építészet partnereként működünk – a modern kert tervezése nálunk mindenekelőtt a korszerű szemlélet folytán teremt modern kert vagy zöld területeket.

Tapasztalataink a kivitelezésre is kiterjednek, így tudjuk, mi az igényekhez illeszkedően modern kert tervezése kapcsán alkalmazható, ésszerű megoldás a szóba kerülő tájépítészeti alternatívák között.

Komplex megoldás: tanulmánytervtől a kiviteli tervezésig

Az építészeti tervezés számíthat ránk kertépítészeti tanulmányterv, engedélyezési és kiviteli terv dokumentációk készítésében, közreműködünk pályázatok és prezentációk összeállításában is, egy kert tervezése sokféle feladatot jelenthet.

A pályázati prezentációk összeállítása elsősorban a szabadtér tervezés témájához kötődött, a kert tervezése nyilvánvaló feladat, de segítséget nyújtunk a koncepció kidolgozásában és látványtervezésben.

Igény szerint a kerttervezés 3D-ben történik, a látványtervezés segítségével mutatjuk be az elképzeléseket; amennyiben ügyfelének látványtervvel tenné átélhetőbbé a megvalósítandó új, modern kert és az építészet együttesét, az összhangot a kertépítészeti elképzelés valósághű ábrázolásával, fotorealisztikus látványtervezéssel tesszük teljessé.

Kert tervezése: naprakészen

Kiegyensúlyozott munkaritmusban dolgozunk, hogy ami a kertet illeti, a kert tervezése kapcsán a tervezési határidők nyugalomban érjék a kollégákat; de még a tervleadást megelőző napon sem hiányzik nálunk a problémakezelő frissesség.

A távolság nem akadály

Bárhol is tervezzen az ország területén, gyors és rugalmas munkatársakra talál bennünk.

Az elmúlt években magánterületek, intézménykertek, közterületek és üzleti telephelyek modern kert tervezése kapcsán egyaránt szerepet vállaltunk, vidéken és a fővárosban is.

Változatos feladatvégzés, kert tervezése országszerte

Portfóliónkban változatos, modern kert tervezési feladatok szerepelnek.

1.    Kerttervezés keretében sok-sok kertépítészeti terv készült el kezünk alatt:

Az igényes, műszakilag modern kert és zöldterület a települések közterületein is jelentkező szükséglet:

2.    Településépítészet terén a települések zöldfelületeinek fejlesztése érdekében vettünk részt tervezési munkákban:

  • városi tér tervezés és park tervezés (a kert tervezése közterület alakítási tervezés szintű)
  • játszótér tervezés (szabványoknak megfelelő, modern kert, játszóhelyekkel, berendezésekkel)
  • települési arculattervezés (települési arculat, falukép megújítás tervezése)
  • komplex zöldfelülettervezés (városi zöldfelületfejlesztés, zöldfelületi rendszer tervezése)
  • utcafásítás (fasor rekonstrukció és új telepítésű fasor tervezése)
  • településrendezés

3.    A tájépítészet körében több, nagyobb léptékű tájépítészeti terv készítése is feladatunk volt:

Hogy képet kapjon, konkrétan milyen projekteken dolgoztunk az elmúlt években, tekintse meg referencia listánkat, illetve a munkáinkból szemelvényezett tervezési portfólió gyűjteményt!

Dinamikus munkakapcsolat

Ha szeretne azok közé tartozni, akiknek munkáját kellemetlen meglepetések nélkül elősegítettük, Önnel is készséggel együtt dolgozunk környezetünk harmonikus fejlesztését célzó, építészeti és tájépítészeti tervezést egyaránt igénylő feladatok során.

Amennyiben tájépítész tervező segítségre van szükség, a kitöltött tervezési árajánlatkérő űrlap információi alapján, a feladathoz és az igényekhez szabottan állítjuk össze a táj- vagy kertépítész tervezési feladatra adott egyedi árajánlatot. További kérdések esetén küldjön üzenetet vagy hívjon bennünket!

 

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!