Kerttervezés, kertépítészet szakmai hozzáértéssel, kertépítész hatáskörrel

Szakszerű kerttervezés

Megtervezzük, hogy szépen és jól épülhessen meg a kert

Komplex kertépítészet

Kerti helyszínek szakszerű, jó és szép kialakításának tervi megalapozásához kérik segítségünket megbízóink. A kerttervezés szükséges, hogy a kertrendezés a kívánt eredményt érje el, a kert használóinak örömére. Ehhez kézzel fogható és komplex szakmai segítséget nyújtunk.

Műhelymunkától a megvalósításig

A kertépítészeti ötleteket és a részleteket az egyeztetések alapján, majd a műhelymunka során tervi formába öntjük a megvalósítást megelőzően, így a tervlapokat és írásos munkarészeket tartalmazó dokumentációt igény és szükség szerinti tartalommal kapják kezükbe a megbízók, nyomtatottan vagy digitális formátumban.

Egyedi megoldások

Kertépítészet szakmai hozzáértéssel

A sokszínű kertépítészeti feladatokat szakmailag és gyakorlatban is képzett kertépítész tervezői csapatban végezzük el. A KertIkon mögött 15 éves szakmai tapasztalat áll - melyet a tervező kollégák speciális tudása szilárdít, és egyéni képességeik színesítenek.

Helyszínre és egyénre szabottan

A tervezési helyszín jó érzékkel történő megragadása, a kellő koncepció és szerkezet kidolgozása hozzáértést és gyakorlatot követel. A részleteket is, a kert épített elemeit és élő növényegyütteseket egyaránt szerencsés helyszínre szabottan, illetve egyedi megoldások alkalmazásával megtervezni.

A megvalósítás tervrajzai

Kertépítészeti tervek

Kertrendezés és parkosítás előtt

Kertépítészeti terv készítése során az épületek környezetében - rendeltetésüktől és jellegüktől függően - nagyobb, többfunkciós kert, vagy apróbb pihenőkert, vagy akár egy kerthelyiség tervezése történik. Igény kertterv készíttetésre, azaz a kertrendezés, illetve parkosítás előkészítését célzóan, annak megalapozására szintúgy érkezhet magánszemélyek, mint céges ügyfelek felől.

Sokszínű kerttervezés

A terv a feladat jellegétől és a tervezés fázisától függően sokféle lehet.

Koncepcióterv

A kertépítészeti koncepcióterv elkészítésével a kert fő szerkezeti és funkcionális kialakítása elképzelhetővé válik, ez lesz a megbízóval történő tervegyeztetések alapja. A tervezési terület fejlesztési koncepcióját, terület- és anyaghasználatát, a növényalkalmazási lehetőségeket, kerti teresedéseket, illetve kertépítészeti elemeket szemléletesen bemutató alaprajzi terv.

Kiviteli terv

Ennek alapján pontosan követhető a kert kivitelezése, építése során, hogy mit, milyen formában és minőségben kell megvalósítani, hogy a kerttervezés folyamán kikristályosodott elképzelések testet öltsenek. Amellett, hogy az ütemezhető megvalósítás szabatos kereteként használható, segítségével kalkulálhatóvá válnak a költségek. Egyúttal előnyösen elszámolhatóvá-számonkérhetővé is tehető a kivitelezés.

Tanulmányterv

A kerttervezés ekkor az adottságok, kötöttségek vizsgálatára, valamint a fejlesztési, alakítási lehetőségek átfogó bemutatására szolgál, jövőbeni fejlesztési irányt jelöl ki a kertépítész. E tervfajta leginkább előzetes tervegyeztetésekhez, pályázatokhoz és forrásteremtéshez használatos, valamint majdani célirányos tervfolyamatokat alapoz meg.

Engedélyezési terv

Előírt esetekben kertépítészeti engedélyezési terv is készül a kerttervezés során, amelyet a megrendelő a hatóságoknak be tud nyújtani. (Ez a telek elhelyezkedésétől, rendeltetésétől és az azon tervezett beavatkozástól, az építési tevékenységtől függ.) A kertépítészeti engedélyezési terv dokumentációja a tervkoncepció bemutatásán túlmenően a jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelést kívánja igazolni.

Látványtervezés

Kertépítészeti látványtervezés segítségével a kertépítészeti megoldásokat szemléletesen mutatja be a kertépítész. A tervezési területre, illetve tervi elemekre vonatkozó vizuális többletértéket nyújtó színes látványrajz készítés kézi perspektivikus grafikával vagy számítógépes modellezéssel, fotórealisztikus látványtervezéssel zajlik.

Pályázati tervek

A pályázatokhoz készülő kertépítészeti terveknek gyakorta fontos jellemzője a fokozott prezentációs igényesség, a látvány érték. A pályázati kiírástól és az adott tervezési helyszíntől függően változik az igényelt tervi munkarészek köre és kidolgozottságuk módja. Mindezt tovább árnyalja az esetleges előírások és költségkeretek irányában elvárt megfelelés.

Jó ütemben

Referenciák 2000. óta

Kertépítész kompetencia

Bizonyos fejlesztések csak egyetemi végzettségű, okleveles táj- és kertépítész közreműködésével valósulhatnak meg, előírás lehet még kamarai tagság is, valamint további szakmai referenciák megléte és prezentálása. Ilyen szakmai garanciák és kompetenciák állnak rendelkezésre a KertIkon tájépítész iroda mindennapos működésében.

Kerttervezői hatáskör

A kerttervező általános feladata az elvárások és a szakmai elvek szerint az adottságokhoz és a használathoz illő, modern kert tervezése, illetve az esztétikai megfontolásokat sem nélkülöző szép kert tervezése. Kertépítész közreműködés kell előírt esetekben, engedélyezési tervek benyújtásához, szaktervezői közreműködést igénylő feladatoknál.

  • Teljes körű táj- és kertépítész tervezői jogosultság
  • Építész kamarai tagság
  • Kamarai cégnyilvántartásban jegyzett vállalkozás

Kertélmény

Mindennapi és különleges helyszíneken

Magánkertek tervezése

Magánszemély megbízók is jelentkezhetnek egyszerűbb vagy összetettebb feladatokkal; a tervezési munkában, a tervezési idő és díj tekintetében meghatározó a tervezési terület kiterjedése, meglévő adottságai, valamint tervezett funkciói.

Intézményi és műemléki kertek tervezése

Soktényezős kert tervező munkát és széles körben zajló egyeztetést igényel egy adott műemléki környezet, vagy történeti kert tervezés. Hivatalos ügymenetekkel tarkított egy települési vagy intézményi helyszín kertépítészeti tervezése.

A kerttervezés menete

A kerttervezés lépéseivel megalapozzuk a biztos kertépítést

1

Helyszíni szemle és kertépítészeti szaktanácsadás

A helyszín bejárásával történő szemle során előzetes vizsgálatra kerül sor. Az érdeklődővel folytatott párbeszéd során, illetve az igényekről, adottságokról a felmerülő kérdésekben tervezői szaktanácsadást nyújtunk okl. tájépítész szaktudással és bő 15 év szakmai tapasztalattal.

2

Tervegyeztetések, konzultációk

A felmérések és vizsgálatok alapján a tervi elképzelések addig formálódnak, amíg a megbízói és a szakmai, kertépítész szempontok összhangba kerülnek. A kertépítészeti ötletekről és a részletekről folytatott tulajdonosi egyeztetéseink meghatározóak, emellett szükség szerinti tervegyeztetés történik az érintett szakágak tervezőivel, valamint konzultálunk az illetékes szakhatóságokkal is.

3

Tervkészítés, a tervrészletek kidolgozása

A kertépítészeti ötleteket és a részleteket az egyeztetések alapján, majd a műhelymunka során tervi formába öntjük a megvalósítást megelőzően. Így jó ütemben történik a kivitelezés előkészítése, és pontos tervi megalapozással indulhatnak a munkálatok.

4

Prezentáció, illetve tervdokumentáció szállítása

A tervlapokat és írásos munkarészeket tartalmazó dokumentációt igény és szükség szerinti tartalommal kapják kezükbe a megbízók, nyomtatottan és/vagy digitális formátumban. Prezentáció speciális esetekben és igény szerint történik.

Egyedi tervezés - egyedi árazás

Az árajánlatkérő űrlap kitöltését követően a megoldandó feladathoz szabott tervezési díjat kalkulálunk.

Tervezési árajánlatkérés

Helyszíni szemle és szaktanácsadás

Helyszíni szemle, tervezői szaktanácsadás, előzetes igényfelmérés, vizsgálat árak és tudnivalók.

Szaktanácsadás árlista

Így valósult meg a tervezés

A terveink alapján történt kertépítések, parképítések, kivitelezések helyszíni fényképes bemutatása.

Hegyvidéki zöldtető és teraszkert, Galéria

Hegyvidéki helyszínen, utólagosan egy meglévő garázsfödémen kiépített intenzív zöldtető és az épületkörnyéki terasz átépítését célzó környezetalakítás átadása utáni évben készült helyszíni fotók.

Családias cégközpont kert Zuglóban; Galéria

A cégközpont kertjének utolsó simításai és kora őszi átadása után készült helyszíni fotók. Zuglói cégszékhely családias hangulatú kertje – amelyet egyaránt terveztünk a hétköznapok gyakorlatias használatára és a munkatársak felüdülésére.

Kert és ház organikus egységben; Galéria

A “Kifli-ház” belső kertjének őszi átadása után készült helyszíni fotók. Magánkert – amelyet életteli, sokszínű és népes használatra terveztünk.

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!