A KertIkon kertek és közterületek tervezésével, tájépítészettel foglalkozik

Kiteljesedés

Kerttervezés és tájépítészet

A teljesség igényével

Az élet ki akar teljesedni – bennünk és körülöttünk is. Az emberhez méltó élet keretein dolgozik az építész; közösséget építünk a családban, illetve a munkahelyen; mindennapi teendőink után rendre letelepedünk megpihenni... És kell a kert, a megfelelő zöld környezet, ahol mindez kibontakozhat.

Komplex tájépítészeti tervezés

Kertek és közterületek tervezésével, zöldfelületfejlesztéssel, települések arculatának formálásával, tájépítészettel járulunk hozzá, hogy ügyfeleink mozgástere vagy pihenőhelye élhetővé, kellemesebbé váljon: olyanná, amely testi-lelki jólétüknek kedvez. Az üzleti szféra működését szintúgy segítjük a kellő zöld környezetük megteremtésében.

Perspektíva

KertIkon műhelymunka

Tájépítészeti terveket készítünk különféle pályázatokhoz is, a KertIkon tájépítész műhely ezekben nagy látványértékkel és magas szakmai tartalommal nyújt szakági, tervezői segítséget.

  • teljes körű tervezési jogosultság táj- és kertépítészeti szakterületen
  • az építész kamara által bejegyzett és nyilvántartott vállalkozás
  • már 2000 óta a tájépítész szakmában
  • precíz és látványos tervek prezentálása
  • közérthetően nyújtott és széles körben kommunikált tájépítész szaktudás
  • megbízói érdekek hatékony szakmai képviselete

Megalapozottan

Kerttervezés és tájépítészet

Kertépítészet, amire építhet

A karakteres zöldfejlesztésben érdekelt partnereink a bizonytalan megoldásokkal való kísérletezés helyett a szakmában járatos segítségünkkel élhetnek. Tanulóéveink a táj- és kertépítész szakterületet kizárólagosan oktató fővárosi egyetemen teltek, a kert- és településépítészeti szakirányon; 2000-től a gyakorlati szaktudást elismert hazai tájépítész mesterek mellett mélyítettük el, hogy aztán kipróbált tervezőként a szó teljes értelmében javítsuk a köz-érzetet.

A falakon túl is megalapozottan

Gyakorló tájépítészként rálátunk a kertészet, az építészet és az érintett szakterületek összefüggéseire; ezáltal könnyítjük meg megrendelőink döntéseit, hogy miként aknázzák ki lehetőségeiket a kerttervezés és szabadtértervezés szintjén, és milyen megoldásokba kívánatos beruházniuk. Terveink alkalmazásával olyan cselekvési programok is rendelkezésükre állnak, amelyekkel kiszámíthatók a költségek és részletekbe menően megvalósíthatók a projektek.

Élmény

Amit a kerttervezés nyújt

Szép kertek és hasznos terek

Ügyfeleink elvárásaihoz és elképzeléseihez sokéves szakmai tapasztalatunkat és lankadatlan lelkesedésünket adjuk, majd így alakítjuk ki és vetítjük előre azt az ideális összképet, amit közösen látni szeretnénk – s amellyel ki-ki többrétűen gazdagodva és virulóbban folytathatja tevékenységét, vagy élete teljesebbé és komfortosabbá válhat.

Táj, építészet, összhang

Közös emberi érdekünk és a mi szakmai feladatunk tájépítész iroda valónkban is, hogy harmonikus és rendeltetésüket jól betöltő zöldterületek létrehozását mozdítsuk elő. A lelkiismeretesen és érzékkel művelt tájépítészet az uniformális megoldásokon túl, de az öncélú szakmaiságot kerülve a minket körülvevő táj, valamint emberi közösség célszerű és testre szabott szolgálatába is kíván lépni.

Kompetencia

Miért a KertIkon tájépítész iroda?

Változatos szabadtér tervezés

Budapest jól megközelíthető kerületében, a Ferencvárosban található cégünk; a Nagyvárad térnél, az Üllői úton zajlik a KertIkon tájépítész iroda műhelymunkája Kiss Tünde kerttervező vezetésével; ám feladataink a szabad tér változatos, újabb és újabb helyszíneire vonnak bennünket; tájépítész szaktudásunk országszerte készen áll a bevetésre, legyen az vidék vagy Budapest.

Csokorban átnyújtott tájépítészet

A KertIkon tájépítész iroda tevékenysége a környezet fejlesztését célzó közös gondolkodástól kezdve, a konkrét kertépítészeti tervezés (növényfelmérés, értékvizsgálat, koncepcióterv, látványrajz, tervegyeztetés és –kidolgozás) folyamatán át, egészen a megvalósításig, a kivitelezés alatt végzett, felelős tervezői szerepvállalásig terjed.

Távlatok

KertIkon tájépítész iroda: innen és túl

A tervezés leggyakrabban egymásra utalt csapatmunka. Munkánk során szakági tervezőkkel, szakmérnökökkel és bizonyos szakterületekre specializálódott tájépítész kollégákkal is dolgozunk együtt; a KertIkon nem szűkíti magát a tájépítész iroda falain belülre a szakmagyakorlás során.


Sokéves tapasztalatunk révén tudjuk, hogy hol kívánatos tevékenységünk, valamint meddig terjed ennek szakmai jogosultsága, és azt is, hogy mely résztvevők bevonásával lehet sikeres egy projekt - legyen ez kicsi vagy akár nagy: a szó szoros értelmében vett Megbízó személye mindig kötelez.

Szerteágazóan

Tájépítész, kertépítész vagy kerttervező – ki kicsoda?

A tájépítész...

A tájépítész saját tervezési gyakorlata, illetve az adott tervezési feladat határozza meg voltaképpen azt, hogy minek is nevezhető a munkáért felelős tervező (mivel több kifejezés is használatos a táj- és kertépítészmérnök szakemberek megnevezésére), és a tervezési tevékenység során milyen metodika szerint jár el.

Kreativitás és értékmegóvás

A kerttervezés, tájtervezés hasonlóan rokon elnevezése a kertépítészet, tájépítészet terén végzett tervezői munkának. Mindenesetre a kreatív, fejlesztő szemlélet mentén gyakorolja a szakmát a KertIkon tájépítész iroda, nem feledve, hogy ez az épített és természetes táj értékmegóvásával, védelmével jár együtt.

Kamarai bejegyzés és nyilvántartás

A KertIkon a Budapesti Építész Kamara által bejegyzett és a Magyar Építész Kamara által nyilvántartott vállalkozás.

A tájépítészeti, kertépítészeti tervezést a KertIkon tájépítész iroda az előírásoknak megfelelően végzi. A szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény 23. § (1) bekezdése alapján kamarai megállapítást nyert, hogy a cég bejelentése megfelel a vonatkozó jogszabályokban meghatározott követelményeknek.

A BÉK részéről az erről szóló igazolás kiállítása megtörtént, rendelkezésre áll. Ezt az eljárást a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény 1. § (5) bekezdése alapján folytatták le, figyelemmel a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény rendelkezéseire.

Tájépítészeti tervezés építészeknek, cégeknek és Önnek

Munkáink során generáltervező teamekben építészek mellett dolgoztunk tájépítészeti feladatokon, felelős cégvezető és igényes magánkert birtokos megbízók kertrendezés előtti kéréseit teljesítettük a referencia listánkon tematizált különféle területeken, amelyekből a portfólió gyűjteménybe szemezgettünk – a visszajelzések alapján nem kevésbé mások örömére és megelégedésére is, mint a magunk kedvére.

Építészeknek

Olyan építészek munkáját segítjük, akiknek tervezési feladatában a megbízói igények teljesítéséhez tájépítész közreműködés szükséges vagy ajánlott.

Cégvezetőknek

Terveinknek célterületei irodaépületek, kereskedelmi-idegenforgalmi létesítmények zöldterülete, cégek telephelye vagy székhelye, kerthelyiségek egyaránt.

Kertbirtokosoknak

Egy hasznos és szép kert kialakítása, a kertrendezés szerteágazóan sok szakmai kérdést vet fel, ezért a kertrendezés előtt szükséges a kert tervezése.

Tervezési árajánlat

Egyedi tervezés - egyedi árazás. Az árajánlatkérő űrlap és alapinfók megküldését követően a megoldandó feladathoz szabott tervezési díjat kalkulálunk.

Helyszíni szaktanácsadás

A helyszíni szemle alkalmával, az igényekről és adottságokról folytatott párbeszéd során a felmerülő kérdésekben táj- és kertépítészeti szaktanácsadás történik.

Kapcsolat

Elérhetőek és tettre készek vagyunk!
E-mail: info@kertikon.hu
Mobil: +36 20 595 60 05
Skype: kertikon

Milyen feladatban segítheti a KertIkon tájépítész iroda?

Ismerje meg tájépítész tervezési szolgáltatásaink körét közelebbről!

Kerttervezés

Közterület tervezés

Tájépítészet

Így valósult meg a tervezés

A terveink alapján történt kertépítések, parképítések, kivitelezések helyszíni fényképes bemutatása.

Hegyvidéki zöldtető és terasz környezetalakítása

Greenroof and Terrace Garden on the Hillside – Garden Construction Plan

Hegyvidéki zöldtető és teraszkert, Galéria

Hegyvidéki helyszínen, utólagosan egy meglévő garázsfödémen kiépített intenzív zöldtető és az épületkörnyéki terasz átépítését célzó környezetalakítás átadása utáni évben készült helyszíni fotók.

A tereprendezés aranyszabályai – helyes kert- és környezetalakítás a tervezéstől a megvalósításig

Egy telek adottságainak alakítása összetett munka, a terepi beavatkozás milyensége és mértéke részletekbe menően egyedi, helyszínre szabott tervezést igényel.

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!