Táji közeg és környezet alakítása rutinos tájépítész tervező szaktudással

Biztonság

Tájépítész tervezői szaktudásunk rendelkezésre áll a magánszemélyek birtokai, a települési fenntartásban kezelt területek, illetve a különféle, táji közegben kibontakozó tevékenységek segítéséhez és alakításához - a kellő tervanyagot készítjük el.

Rutin és referencia - bő 15 éve a szakmában

Építész kamarai tagság és képviselet

Teljes körű tervezői jogosultság

Kamarai cégnyilvántartásban jegyzett vállalkozás

Karakteres tájélmény

Életteli és hasznos helyeket tervezünk

Tájkert

Nemcsak művelhető terület - a táj szerethető is. Ugyanakkor a táji léptékben megvalósuló beavatkozások hosszú távú sikerét a sokrétű tájtervező szempont érvényesülése garantálja.

Szőlőbirtok

Egy kellemes tájkert tervezése pedig éppen szőlőbirtok tervezés keretében is lehetővé válhat, már ahol a kiterjedtebb szőlőskert nem csak termesztői célú.

Tájba illően

A természetet méltányoló és humanizált környezetért

Környezettervezés

A környezettervezés igen változatos feladatai kapcsán lendül mozgásba a tájépítész szaktudás, amikor egy nagyobb léptékű parktervezés, birtokrendezés, netán egy tájképi kert tervezése válik időszerűvé.

Temetőkert és kegyeleti park

Tájépítészeti terv készülhet egy kisebb tájba illesztési feladat, de egy átfogóbb tájtervezés eredményeképpen úgyszintén; de akár egy kegyeleti célú park, illetve temetőkert tervezés alkalmával is.

Tájérték központúan

Tájrendezési tervezés

Tájtervezés

A legösszetettebb környezetrendezés, a tájrendezés a településrendezés folyamatához kötődik. A tájrendezési terv egy településrendezési terv része is lehet, de önállóan is készülhet.

Táj, érték, védelem

A tájtervezés egyik speciális területe a tájérték vizsgálat, melynek során egyedi tájértékek kezelése és fenntartása, és a helyi védelem kérdései is napirendre kerülnek.

Látványérték

Pályázati tervezés és vizuális többletérték

Tájépítészeti terveket készítünk különféle pályázatokhoz is, a KertIkon tájépítész műhely ezekben nagy látványértékkel és magas szakmai tartalommal nyújt szakági, tervezői segítséget.

  • Tájépítészeti tervezés
  • Látványtervezés
  • Kalkulálható költségvetés
  • Megvalósítható ütemezés
  • Kivitelezhető megoldások

A tájépítészeti tervezés tervtípusai

Az összefoglalóan tájépítészeti tervezés során készülő tervdokumentáció, illetve prezentáció egyedi és tervfázishoz igazított.
A terv típusától függően lehet:

Koncepcióterv

A tájépítészeti koncepcióterv elkészítésével a tervezési terület fő szerkezeti és funkcionális kialakítása elképzelhetővé válik, ez lesz a megrendelővel történő tervegyeztetések alapja. A tervezési terület fejlesztési koncepcióját, terület- és anyaghasználatát, a növényalkalmazási lehetőségeket, kerti teresedéseket, illetve kertépítészeti elemeket szemléletesen bemutató alaprajzi terv.

Engedélyezési terv

Előírt esetekben tájépítészeti engedélyezési terv is készül a tervezés során, amelyet a megrendelő a hatóságoknak be tud nyújtani. (Ez a terület besorolásától, rendeltetésétől és az azon tervezett beavatkozástól, az építési tevékenységtől függ.) A tájépítészeti engedélyezési terv dokumentációja a tervkoncepció bemutatásán túlmenően a jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelést kívánja igazolni.

Kiviteli terv

Ennek alapján pontosan követhető, hogy mit, milyen formában és minőségben kell megvalósítani a kivitelezés, építés során, hogy a tájépítészeti tervezés folyamán kikristályosodott elképzelések testet öltsenek. Amellett, hogy az ütemezhető megvalósítás szabatos kereteként használható, segítségével kalkulálhatóvá válnak a költségek. Egyúttal előnyösen elszámolhatóvá-számonkérhetővé is tehető a kivitelezés.

Látványtervezés

Tájépítészeti látványtervezés segítségével a tájalakítási megoldásokat szemléletesen mutatja be a tájépítész. A tervezési területre, illetve tervi elemekre vonatkozó vizuális többletértéket nyújtó színes látványrajz készítés kézi perspektivikus grafikával vagy számítógépes modellezéssel, fotórealisztikus látványtervezéssel zajlik.

Tanulmányterv

A tájat, környezetet érintő tervezés ekkor az adottságok, kötöttségek vizsgálatára, valamint a fejlesztési, alakítási lehetőségek átfogó bemutatására szolgál, jövőbeni fejlesztési irányt jelöl ki a tájépítész. E tervfajta leginkább előzetes tervegyeztetésekhez, pályázatokhoz és forrásteremtéshez használatos, valamint majdani célirányos tervfolyamatokat alapoz meg.

Pályázati tervek

A pályázatokhoz készülő tájépítészeti terveknek gyakorta fontos jellemzője a fokozott prezentációs igényesség, a látvány érték. A pályázati kiírástól és az adott tervezési helyszíntől függően változik az igényelt tervi munkarészek köre és kidolgozottságuk módja. Mindezt tovább árnyalja az esetleges előírások és költségkeretek irányában elvárt megfelelés.

A tájépítészeti tervezés folyamata

Tájépítészként tervezéssel perspektívát nyitunk a tájformálásnak és koordináljuk környezetünk alakítását

1

Helyszíni szemlét folytatunk és vizsgálatokat végzünk

A helyszín bejárásával történő szemlézés során helyszíni vizsgálatokra kerül sor. A tervezési terület jellege és funkciói különféle háttért feltáró tájvizsgálatokat, kutatómunkát, valamint szakági vizsgálatok generálását is szükségessé teheti. A tervezést alaposan előkészítjük.

2

Szaktanácsadást nyújtunk, szakértünk és véleményezünk

Az érdeklődővel, illetve megrendelővel folytatott párbeszéd során, illetve az igényekről, adottságokról a felmerülő kérdésekben tervezői szaktanácsadást nyújtunk okl. tájépítész szaktudással és bő 15 év szakmai tapasztalattal. A kellő tervelőkészítő vizsgálatoktól függően a szaktanácsadás történhet a tervezés első lépéseként is, a szakértői tevékenység és a folyamatos párbeszéd a tervezés alap tartozéka.

3

Tervkoncepciót készítünk

A felmérések és vizsgálatok alapján ötleteinkkel és megoldási javaslatainkkal dúsított tájépítészeti koncepciótervet készítünk, a tervi elképzelések addig formálódnak, amíg a megrendelői és a szakmai, tájépítész szempontok összhangba kerülnek.

4

Tervet egyeztetünk és konzultálunk

A tájépítészeti koncepcióról és a részletekről a fejlesztői oldallal folytatott egyeztetéseink meghatározóak, emellett szükség szerinti tervegyeztetés történik az érintett szakágak tervezőivel, valamint konzultálunk az illetékes szakhatóságokkal is.

5

Összehangoljuk, egészbe foglaljuk és kidolgozzuk a részleteket

A tájépítészeti programot és a részleteket az egyeztetések alapján, majd a műhelymunka során tervi formába öntjük a megvalósítást megelőzően. Így jó ütemben történik a kivitelezés előkészítése, és pontos tervi megalapozással indulhatnak a munkálatok.

6

Prezentálunk, illetve tervdokumentációt állítunk össze

A tervlapokat és írásos munkarészeket tartalmazó dokumentációt előírások és szükség szerinti tartalommal kapják kezükbe a megrendelők, nyomtatottan és/vagy digitális formátumban. Prezentáció speciális esetekben, elvárásoknak megfelelően vagy igény szerint történik.

7

Tervezői művezetéssel segítjük a kivitelezést

A tervezői művezetés keretében elősegítjük, hogy a kivitelezés során a tervben rögzített módon és minőségben valósuljon meg a tervezett létesítmény. Tervezőként a helyszínre kiutazva segítjük az építést: kérdésekben a terveket értelmezzük, félreértéseket tisztázzuk, építési problémákkal kapcsolatban útmutatást, tanácsot adunk.

Egyedi tervezés - egyedi árazás

Az árajánlatkérő űrlap kitöltését követően a megoldandó feladathoz szabott tervezési díjat kalkulálunk.

Tervezési árajánlatkérés

Helyszíni szemle és szaktanácsadás

Helyszíni szemle, tervezői szaktanácsadás, előzetes igényfelmérés, vizsgálat árak és tudnivalók.

Szaktanácsadás árlista

Így valósult meg a tervezés

A terveink alapján történt kertépítések, parképítések, kivitelezések helyszíni fényképes bemutatása.

Családias cégközpont kert Zuglóban; Galéria

A cégközpont kertjének utolsó simításai és kora őszi átadása után készült helyszíni fotók. Zuglói cégszékhely családias hangulatú kertje – amelyet egyaránt terveztünk a hétköznapok gyakorlatias használatára és a munkatársak felüdülésére.

Kert és ház organikus egységben; Galéria

A “Kifli-ház” belső kertjének őszi átadása után készült helyszíni fotók. Magánkert – amelyet életteli, sokszínű és népes használatra terveztünk.

Borsos-villa kert és park; Galéria

A debreceni Borsos-villa parkjában zajlott környezetalakítás nyári átadása után készült helyszíni fotók.

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!