A KertIkon tájépítész iroda a kerttervezés, tájépítészet terén képzett és gyakorlott tervező műhelyként műveli a szakmát. A professzionális tájépítész segítség az apróbb, kerttervezés szintű feladatoktól a nagyobb léptékű, tájépítészeti fejlesztésekig tág keretek között mozgósítható, csakúgy, mint a települési környezet változatos alakításában. A KertIkon ezeken az oldalakon a szakértő tájépítész munkavégzésbe ad betekintést. Hogyan és mit alkotunk?

Kertépítészet, kerttervezés

Kertépítészeti terv készítése során az épületek környezetében nagyobb, többfunkciós kert, vagy apróbb pihenőkert, vagy akár egy kerthelyiség tervezése történik. A kert terv a kertrendezés, illetve parkosítás előkészítésére és megalapozására magánszemélyek és céges ügyfelek esetében egyaránt szükségessé válhat.

A kerttervező feladata az elvárások és a szakmai elvek szerint a használathoz illő, modern kert tervezése, illetve az esztétikai megfontolásokat sem nélkülöző szép kert tervezése. Kertépítész közreműködés kell az egyre terjedő zöldtető tervezés, de a komplettebb tetőkert tervezés során még inkább. Soktényezős kert tervező munkát és széles körben zajló egyeztetést igényel egy adott műemléki környezet, vagy történeti kert tervezés.

Településfejlesztés és városépítészet

A települések közterületei: az utcák, terek, zöldterületek megfelelő rendezésének a park tervezés, városi tér tervezés vet alapot. Ezek során az elavult játszóhelyeket leváltó vagy új, szabványos játszótér tervezés is aktuálissá válhat, ami pedig a zöld környezetet illeti: itt különösen fontos a gyerekbarát kert tervezése. Többnyire egy-egy településmegújítási program keretében kerül sor az utcafásítás, a fasor rekonstrukció feladataira, melyek alapterve a fafelmérési, fakivágási terv, illetve a konkrét fásítási terv.

A települési arculattervezés és a zöldfelületfejlesztés a települések területén zajlódó komplex tervezést jelentenek. A település arculatterv készítésekor a városépítészeti és településképi tényezőkön van a hangsúly. A települési zöldfelület tervezés a fejlesztési feladatot a zöldfelületek oldaláról közelíti meg és foglalja rendszerbe, nevezetesen zöldfelületi rendszertervbe.

Tájépítészet, tájtervezés

A legösszetettebb környezetrendezés, a tájrendezés a településrendezés folyamatához kötődik. A tájrendezési terv egy településrendezési terv része is lehet, de önállóan is készülhet. A tájtervezés egyik speciális területe a tájérték vizsgálat, melynek során egyedi tájértékek kezelése és fenntartása, és a helyi védelem kérdései is napirendre kerülnek.

A környezettervezés igen változatos feladatai kapcsán lendül mozgásba a tájépítész szaktudás, amikor egy nagyobb léptékű parktervezés, birtokrendezés, netán egy tájképi kert tervezése válik időszerűvé. Tájépítészeti terv készülhet egy kisebb tájba illesztési feladat, de egy átfogóbb tájtervezés eredményeképpen úgyszintén; de akár egy kegyeleti célú park, illetve temetőkert tervezés alkalmával is.

Egy kellemes tájkert tervezése pedig éppen szőlőbirtok tervezés keretében is lehetővé válhat, már ahol a kiterjedtebb szőlőskert nem csak termesztői célú. Ugyanakkor a táji léptékben megvalósuló beavatkozások hosszú távú sikerét a sokrétű tájtervező szempont érvényesülése garantálja.

Az összefoglalóan tájépítészeti tervezés során készülő tervdokumentáció, illetve prezentáció a kertterv típusától függően lehet: kertépítészeti engedélyezési terv, kertépítészeti kiviteli terv, tájépítészeti tanulmányterv; ezen belül történhet látványterv készítés, látványtervezés is, kerttervezés 3D-ben.

A KertIkon tájépítész iroda mindezekben nyújt szakmai segítséget.

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!