Mezőhegyes, Nemzeti ménesbirtok és tangazdaság tehenészeti telep rekonstrukció környezetalakítási terve – tájépítészeti koncepcióterv
Mezőhegyes, Landscape Architecture Plan of a Dairy Farm Reconstruction – Concept Design
2016.

Tájépítész tervező: Kiss Tünde
Látványterv: Kerezsi László, Kerezsi Enikő
Építész tervező: Paronai István

Részletek a ‘Tájépítészeti koncepció leírása’ munkarészből:

A tervezési terület elhelyezkedése

A tervezési terület tehenészeti telep rekonstrukcióval érintett részeit jelenti szűkebb értelemben, környezetalakítási koncepciót erre vonatkozóan dolgozhattunk ki, ám a terület funkcionális egysége és hosszútávú fejlesztési érdekek szem előtt tartása miatt a teljes kiterjedésében igyekeztünk megközelíteni. (…)

Kertkialakítási koncepció

A rekonstrukcióval egyidejűleg a telep érintett zöldterületeinek fejlesztése is hangsúlyt kap. Ennek nyomán történik a meglévő növényzet cseréje, új fasorok, facsoportok, szoliterfák, tájbaillő örökzöldek, cserjefoltok, sövénysávok, alacsony jelzősövények, szoliter cserjék és díszágyások kiültetése a tervek szerint. (…)

Növényalkalmazás, fatelepítés fajválasztás

A növénykiültetés során honos, valamint tájba illő növényeket, a tájegység éghajlati körülményeit tűrő és az itteni termőhelyi viszonyokat kedvelő fajokat javaslunk, esetenként az alapfaj faiskolákban előforduló, illetve forgalomban lévő változatát. (…)

Ossza meg másokkal is!

logo-ikon

Bemutatkozunk

A KertIkon hivatása: hasznos és szép kertek tervezése, közterületek és a táji környezet jó alakítása - kerttervezés, tájépítészet teljes körű jogosultsággal.

A munkák során öröm és kiváltság, hogy igényes megbízókkal, hosszú távban gondolkodó fejlesztőkkel és korrekt szakemberekkel alkothatunk.

Tervezési árajánlat

Kerttervezési, tájépítészeti tervezési feladatra szívesen adunk árajánlatot!

Töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat, hogy megadhassuk a megoldandó feladathoz szabott egyedi árat!

Elérhetőségek

KertIkon Kft.

5100 Jászberény, Pajtás u. 7.

Copyright 2009 - 2024. kerttervezes-tajepitesz.hu ©  Minden jog fenntartva!